Forum Akurat
SKA - Wersja do druku

+- Forum Akurat (https://www.forum-akurat.pl)
+-- Dział: Pozostałe (/forum-6.html)
+--- Dział: HydePark (/forum-8.html)
+--- Wątek: SKA (/thread-15.html)

Strony: 1 2

SKA - Osara - 03-02-2012 04:53 PM

Przypuszczam, że część z osób tutaj słucha nieco więcej SKA niż tylko Akurat, więc jakie polecacie zespoły z tego gatunku? Do czego fajnie sobie po-SKA-kać? Cyklop

RE: SKA - Maniek - 03-04-2012 08:06 AM

SKA, SKA, SKAmpararas, kufel piwa łączy nas... Duży uśmiech

SKA-P, Cała Góra Barwinków, Podwórkowi Huligani, Sari Ska Band... Duży uśmiech

RE: SKA - pomarańcza - 03-05-2012 03:32 PM

No i do tego jeszcze można dopisać Skauci, Skapoint, The Bartenders, Wersja de Lux, Zabili Mi Żółwia, The Mugshots... Tyle mi przychodzi do głowy w tej chwili Uśmiech

RE: SKA - Krecikowa - 03-05-2012 04:41 PM

Oj, ja tutaj podobnie jak w przypadku reggae - na koncertach lubię poskakać, jak coś jest w okolicy, ale w domu raczej nie słucham Uśmiech Akurat są chlubnym wyjątkiem. Ewentualnei kilka utworów Całej Góry Barwinków, ale to naprawdę kilka, na palcach jednej ręki policzę.

RE: SKA - LubieMowic - 03-19-2012 01:13 PM

Aż mnie dziwi, że nikt jeszcze nie wymienił SKA-P. Byłam na nich na jarocinie 2 czy 3 lata temu i są jeszcze bardziej genialni, niż na płytach :>

to chyba ich najsłynniejszy utwór, chociaż ja akurat go nie lubięUśmiech

RE: SKA - Krecikowa - 03-23-2012 02:04 AM

Maniek wymienił SKA-P Oczko Ja ich średnio słucham, znam kilka utworów ale raczej nie przemawiają do mnie.

RE: SKA - Adamko - 03-23-2012 07:39 PM

Jeśli o mnie chodzi to jak najbardziej Podwórkowi Huligani, Sari Ska Band, Wersja de Lux, Zabili Mi Żółwia, The Bartenders... W ogóle muzyka SKA jest niesamowicie pozytywna Uśmiech

RE: SKA - Ratina - 03-24-2012 01:43 PM

Też lubię bardzo poSKAkać sobie, ale raczej pojedyncze utwory poszczególnych zespołów znam niż całe płyty.

RE: SKA - Ewelka - 03-26-2012 04:31 PM

Nie znam połowy tych zespołówSmutny To znaczy o wszystkich słyszałam, ale jakoś tak nie za bardzo muiałam okazję posłuchać... Muszę nadrobić zaległości!

RE: SKA - Dalia - 03-27-2012 08:58 AM

Ja wole inne brzmienia. Tylko do Akuratów pozostał mi sentyment i kocham ich słuchać żeby poprawić sobie humor Duży uśmiech