Forum Akurat
Byli członkowie zespołu - Wersja do druku

+- Forum Akurat (https://www.forum-akurat.pl)
+-- Dział: O Akurat (/forum-1.html)
+--- Dział: Muzycy (/forum-2.html)
+--- Wątek: Byli członkowie zespołu (/thread-10.html)

Strony: 1 2 3

RE: Byli członkowie zespołu - Borek - 03-31-2012 07:21 PM

Te dwa tematy z w tym dziale są do siebie bliźniaczo podobna, rzeczywiście ten Kłaptocz to jeden wielki Kłopot Duży uśmiech Ja osobiście, poza wokalem to nie widzę wielkich zmian w muzyce i to jest ważne, zespół nadal działa, nadal funkcjonuje jak dobrze naoliwiona maszyna i jest okej.

RE: Byli członkowie zespołu - Derp - 03-31-2012 10:05 PM

a mi brakuje troche i Kłaptocza i Krupy... obaj byli częścią zespołu i stanowili o jego brzmieniu, tak wiec troche ciężko mi było sie przyzwyczaić do nowych muzyków, zwłaszcza że sam gram na perkusji i slyszę zmianę na bębnach. No ale trudno, trzeba to przeżyć.

RE: Byli członkowie zespołu - Borek - 04-01-2012 12:52 AM

Wow no to podziwiam, że słyszysz mianę w grze na perkusji, bo ja nic takiego nie dostrzegam zbytnio. Widać że masz wyczulone ucho Duży uśmiech Tak to zwykle jest ze zwykle ludzie reagują na zmianę wokalu a reszta członków nie jest tak popularna. No ale widać moze np basiści też słyszą jak się zmienia basista w zespole słuchanym.

RE: Byli członkowie zespołu - Kiloo - 04-01-2012 01:08 PM

Nie trzeba być do tego jakimś wielkim specem, po prostu trzeba słuchać, tak mi się wydaje. Zwłaszcza, jeśli zmiany są duże... No, ale do tego trzeba naprawdę słuchać muzyki, a nie być takim lamerem jak ja Szczęśliwy

RE: Byli członkowie zespołu - Derp - 04-01-2012 03:29 PM

A najlepiej samemu grać, jak ja Język Wtedy dopiero jak człowiek sam weźmie do reki instrument i zacznie z nim kombinować, to wtedy wyczuwa smaczki w grze innych i słyszy ewentualne różnice.

RE: Byli członkowie zespołu - Airbag - 04-01-2012 07:53 PM

Łoooo, grasz na perkusji, ale fajnie ^^ Grasz w jakimś zespole czy tylko tak sobie ćwiczysz?

Co do zmian w składzie to muszę przyznać, że Akurat słucha od bardzo niedawna a "Człowiek" była moją pierwszą płytą i na długo też jedyną. Tak wiec ci byli członkowie byli dla mnie tak jakby nieistniejący przez długi czas. Dopiero potem usłyszałam innego wokalistę i przeczytałem że perkusja też jest inna (ja nie słyszę różnicy >_<). Tak wiec mam trochę inne na to zapatrywanie na to niż inni.
A i obaj wokaliści mi się podobają.

RE: Byli członkowie zespołu - Derp - 04-01-2012 10:00 PM

(04-01-2012 07:53 PM)Airbag napisał(a):  Łoooo, grasz na perkusji, ale fajnie ^^ Grasz w jakimś zespole czy tylko tak sobie ćwiczysz?
Tak, mamy zespół, gramy takiego dośc ostrego melodyjnego rocka. Także troche się muszę namachać, ale to procentuje potem. Zarówno w kwestii muzycznej jak i fizycznej - bicek sie wyrabia Duży uśmiech

Nie robiąc wiecej offtopu - dość niecodzienne spotkać osobę która zaczynała od ostatniej płyty Akuratów. Masz dzięki temu świeże spojrzenie na zmiany w zespole, ciekawie sie slucha kogoś kto patrzy z innej perspektywy na to.