![]() |
Obecny skład - Wersja do druku +- Forum Akurat (https://www.forum-akurat.pl) +-- Dział: O Akurat (/forum-1.html) +--- Dział: Muzycy (/forum-2.html) +--- Wątek: Obecny skład (/thread-9.html) |
RE: Obecny skład - Giano - 03-04-2012 08:36 AM Faktem jest też że Po jego śmierci to już nie ten sam zespół nie ten sam głos nie ta sama perspektywa, punkt widzenia świata no i nie te same teksty. Ale powiedzieć że Dżem skończył się na Ryśku to na prawdę spore nadużycie jakby się tak zastanowić to Równie dobrze mogli by zaczynać z Balcarem albo Dewódzkim od zera a i tak odnieśli by sukces bo oboje są dobrzy Inni to na pewno ale nie gorsi także uważam że Po Ryśku skonczyła się jakaś epoka a zaczeła inna czyl lepsza to indywidualna sprawa każdego z nas RE: Obecny skład - Andzia - 03-04-2012 08:57 AM Może dajmy już spokój tej całej sprawie z Ryśkiem bo jakby nie było to forum AKURAT a nie Dżemu chyba że pomyliłam Fora ale nie sądzę RE: Obecny skład - Maniek - 03-04-2012 01:48 PM Jeśli są dobrze i odnieśliby sukces, to powinni grać pod inną nazwą. Dżem jako Dżem zawsze będzie kojarzony z Ryśkiem Riedlem i jest to jak dla mnie nabijanie sakwy po jego śmierci. Większość porządnych zespołów po śmierci frontmena kończy karierę, zamiast zastępować trupa kimś innym i grać dalej ![]() RE: Obecny skład - Krecikowa - 03-05-2012 04:36 PM Ale wiecie, tu nie ma co porównywać, bo Kłaptocz nie umarł i nikt nie robi kasy z jego śmierci ![]() RE: Obecny skład - trembacz - 03-09-2012 08:30 PM Zgadzam się z Mańkiem w kwestii Dżemu itd... Wszyscy, których wymienił byli ikonami tych zespołów. Ich duszą i tak naprawdę bez nich żadna z tych kapel nie odniosłaby takiego sukcesu i nie stała się taką, jaką... się stała ![]() RE: Obecny skład - trembacz - 03-09-2012 08:41 PM Moim zdaniem, odejście Kłaptocza - koniec Akuratu. Jego głos był tym charakterystycznym "czymś" w zespole. Wiele zespołów boryka się z takim tematem, kiedy próbuje utrzymać się na scenie mimo odejścia ulubieńców publiki ![]() RE: Obecny skład - Ewelka - 03-22-2012 12:51 AM (03-09-2012 08:41 PM)trembacz napisał(a): Moim zdaniem, odejście Kłaptocza - koniec Akuratu. Jego głos był tym charakterystycznym "czymś" w zespole. Wiele zespołów boryka się z takim tematem, kiedy próbuje utrzymać się na scenie mimo odejścia ulubieńców publiki A ja się nie zgodzę, w Akuracie gra kilku wspaniałych muzyków i bez tomka jest inaczej, ale też super! Jasne, że to jest trochę inny zespół, ale nie jest gorszy, bo w klimacie jest bardzo podobny. RE: Obecny skład - LubieMowic - 03-22-2012 10:49 AM Ja też bym nie przeceniała roli Tomka. Oczywiście, bardzo smutno że odszedł (został wywalony?), ale zespół wciąż nieźle sobie radzi. Umówmy się, to nie jest balet, żeby jedna inna tancerka była w stanie zepsuć cały zespół. RE: Obecny skład - Kiloo - 03-22-2012 10:14 PM Niby nie można przeceniać, ale z drugiej strony znam masę osób, które nie znają już niczego, w czym Kłaptocza nie było. Dla nich nowy akurat to nie akurat. Pewnie kwestia gustu - mi sie na przykład nowy Akurat podoba bardziej, Kłaptocz mi się podoba i jest fajny, ale drażni mnie jego wokal. RE: Obecny skład - Adamko - 03-23-2012 08:34 PM (03-03-2012 09:18 PM)Giano napisał(a): To dobrze bo wiele osób tak robi to mi trochę przypomina sytuacje z Ryśkiem Rydlem tyle osób mówi że po Dzem skonczył się po smierci Ryśka a to tak na prawde tylko jeden członek tego zespołu oczywiście był wybitny to nie ulega wątpliwości ale zespół nie konczy sie na jednej osobie Giano zgadzam się z Tobą całkowicie. Nic dodać, nic ująć. Zespół muzyczny to nie jedna osoba, a kilka, i każdy się na swój sposób przysługuje... |